Budapest Gokart Bajnokság Blog

Izgalmasabb, mint az F1: BPG

Két napos privát teszten van túl a Budapest Gokart Bajnokságában szereplő Ízirájderek csapata.

Mint ismeretes az Ízirájderek csapata már tavaly év közepén elkezdte a munkálatokat erre az évre, és az utolsó versenyen Zimek "Hakkinen" Sándor már a dobogóra is felállhatott a néhány új elemet tartalmazó gokartjával. A csapat ennek fényében az első három hely valamelyikét tűzte ki célul a 2011-es szezonra. A idény nyitó futamon viszont a csapat alulteljesítette a várakozásokat amikor is egy hatodik és egy nyolcadik hellyel térhettek haza a gyárba. Ennek fényében tartottak egy kétnapos privát tesztet (a BPG-ben nincs tesztkorlátozás mint más szériákban - a szerk.) ahol a versenyzők kipróbálták az új elemeket.
A tesztet a budafoki Gokartarénában bonyolították le, a sajtó kizárásával. Pontosabban nem is szóltak senkinek, viszont nekünk nem volt nehéz kiszúrnunk az Aréna előtt parkírozó Ízirájderes kamionokat. Így sikerült szemfüles lesifotósunknak egyszer lencsevégre kapnia Nagy Gábort, a csapat első számú pilótáját amint egy furcsa aerodinamikai elemet próbál ki. Később megtudtuk, az első napon Zimek Sándor vitte pályára az Ízi-02 típusjellel ellátott gépet, amivel délelőtt a Kenda gumik viselkedését próbálták megfejteni, délután pedig új elemeket teszteltek. A nap folyamán "Mika" 473 kört tett meg és legjobb ideje 24.387 másodperc volt.
A második napon Nagy Gábor következett. Délelőtt szintén a gumik kopását vizsgálták, délután pedig aerodinamikai elemekkel próbálkoztak. Amint a képen is jól látható a csapat nem lehet könnyű helyzetben, mivel a gokartot néhány helyen befestették a Forma 1-ben is ismert zöld foszforeszkáló folyadékkal, ami néhány kör megtétele után kirajzolja a légáramlatokat. Az ilyen megoldást akkor szokták alkalmazni, amikor a számítógépes tervezésnél a gép teljesen másképp adja az áramlatokat, ami rossz irányba tereli a mérnökök figyelmét. Gábor a második napon csak 429 kört tett meg, ugyanis kissebb technikai hibák hátráltatták, de legjobb ideje 24.056 másodperc volt, ami bizakodásra ad okot.
A csapat elmondása szerint a kisebb hibák ellenére is sikeresen zárták a tesztet, amin rengeteg adat birtokába jutottak és megoldhatják eddigi problémáikat. Az Ízirájderek sajtósa elmondta, az új elemeket Kiskunlacházán vetik majd be, addig további tesztekre lesz még szükség.

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestgokart.blog.hu/api/trackback/id/tr532657494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása