Budapest Gokart Bajnokság Blog

Izgalmasabb, mint az F1: BPG

Veszélybe kerülhet a kulcsi versenyek megrendezése, értesült az La Gazzetta dello Sport.

A lap arról számolt be, hogy a múlt hét közepén történt természeti katasztrófa miatt törölhetik a versenyeket. Mint tudjuk Kulcson több helyen megmozdult a föld, ami néhány ház megrongálódásához vezetett. Úgy tudni a pálya környékén is érzékelhető földcsuszamlások voltak, ezért könnyen elmaradhat a térségban rendezendő május 28-i és szeptember 3-i verseny. Egyelőre nem tudni a pontos információkat, de azt már sikerült kinyomoznunk, hogy ha mégis elmarad a verseny, akkor a helyére már be is jelentkezett a Budapest Gokart Bajnokság Abu Dhabija (Budafoki Gokartaréna - a szerk.) az esetleges futam rendezésért a 8/c nyomvonalon. Úgy tudjuk, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség viszont nem hagyta jóvá a jelentkezést, az Amatőr Gokart Szabályzatában szerepelt, 67. bekezdésben foglalt "Évi versenynaptár kiadása" címszóval ellátott szabály miatt, miszerint az egy évben rendezett fedettpályás futamok száma nem haladhatja meg a négyet. Mivel idén már négy fedettpályás futam van az idei versenynaptárban, így a fent említett gondolatmenetet  és a 8/c vonalvezetést ismerve simán kiszámítható, hogy hat zárt terű verseny kerülne megrendezésre, ami az említett szabályba ütközne, ezért lehetetlen.
Blogunk nem hagyta ennyiben és telefonon felhívtuk a budafoki pálya üzemeltetőjét aki elmondta, nem tesznek le a verseny átvételéről és már dolgoznak egy félig nyitott, félig zárt nyomvonal kialakításán. Kíváncsian várjuk a folytatást.

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestgokart.blog.hu/api/trackback/id/tr412608345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása