Budapest Gokart Bajnokság Blog

Izgalmasabb, mint az F1: BPG

A hír annyira friss hogy még mi sem fogtuk fel egészen mi történt. Már azt hittük valakit ott felejtettünk Balázs buliján, azért csörög a telefon, ám mindenki legnagyobb megdöbbenésére Martin Withmars hívott minket, aki rövid bemutatkozás után a BPG új tehetsége, Pólik Sanyika felől érdeklődött.

Sanyika egyik napról a másikra vált a bajnokság központi témájává, miután Kulcson mutatott versenyzésével első nagydíjratja alkalmából egyből rengeteg rajongót szerzett. Amikor utólag visszanéztük a videót, az egyik szerkesztő kolega a K.I.T.T. becenevet ragasztotta az ifjú titánra, hiszen elsőre olyan mintha a gokart pilóta nélkül, saját magát vezetné, és nem mellékesen igen gyorsan! De visszatérve a tegnapi telefonbeszélgetésre, Withmars úr elmondta, Kulcs óta figyelik Sanyika versenyeit az interneten keresztül, és a Hangár utcai verseny után azonnal összeült a döntéshozó testület akik egyhangú szavazással a fiatal tehetség leigazolása mellett döntöttek. A testületben szavazott Martin Withmars, Ron Dennis, Paddy Lowe és Lewis Hamilton is. Blogunk természetesen megszólaltatta az érintetteket és Sanyikával is azonnal készítettünk egy interjút ami a cikk végén olvasható!


Martin Withmars: "Már az első versenyén egyértelmű volt hogy Sanyika nem mindennapi képességekkel rendelkezik. Nem csak a sebessége volt lenyűgöző hanem a versenyzői intelligenciája is kimagasló!"


Ron Dennis: "Hihehtetlen már az is hogy el tudja vezetni a felnőtt gokartot. Láttuk amit láttunk. A levegőben ül és így is szélvész gyors! Örülünk hogy mától a McLaren család tagjaként üdvözölhetjük."

Paddy Lowe: "A Vodafone McLaren Mercedes technikai igazgatójaként én egy kicsit más szemmel nézem a versenyzőket, de elmondhatom hogy Sanyika kiválóan illik a csapat hosszú távú terveibe és amint végigjárta velünk az alsóbb kategóriákat viszont láthatják őt a Forma1-ben ebben biztos vagyok."


Lewis Hamilton: "Figyeltem Sanyika vezetéstechnikáját és lenyűgöző ahogy kezeli a pedálokat. Tökéletes érzékkel engedi be a gokartot a kanyarba végig stabilan tartva azt. Az ívbelső kerekeket a határig elengedi és pont mielőtt blokkolnának rálép a gázra. Ilyet még nem láttam. Annyira gyorsan jön ki a kanyarokból hogy az egyenesek végére óriási előnye származik belőle. Zseniális az is ahogy a dinamikus súlypontáthelyezést kezeli a kanyarokban és féktávokon. A gokart végig nagyon stabil pedig ha figyelembe vesszük a kis súlyát ez szinte lehetetlen. Le vagyok nyűgözve."

És akkor a világon először a BPG blog szerkesztőitől, interjú a Vodafone McLaren Mercedes tehetségkutató programjának új felfedezettjével, Pólik Sanyikával!

BPG blog: Először is engedd meg hogy gratuláljunk! Mit szólsz a McLaren csapat kínálta lehetőséghez?

Pólik "K.I.T.T." Sanyika: "Természetesen nagyon örülök és mindent beleadok hogy eljussak a Forma1-ig!"

BPG blog: Azt már első alkalommal mikor gokartba ültél láttuk, hogy sokkal tehetségesebb vagy mint édesapád. Mit gondolsz, nem féltékeny a sikereidre?

PS: "Nem tudom, ezt tőle kérdezzétek. Szerintem örül neki de biztosan féltékeny is valamennyire!"

BPG blog: Láttuk a Hangár utcai futamodat ahol szenzációs győzelmet arattál. Elsőre azt sem értettük hogyhogy nem esel ki a felnőtt gokartból?

PS: "Nincs könnyű dolgom ez igaz, de sokat edzem így elég fitt vagyok ahhoz hogy a nehéz körülmények ellenére is a vezetésre tudjak koncentrálni."

BPG blog: Visszatérve a tehetségkutató programra. Mit tudsz róla? Mik fognak történni veled az elkövetkezendő hetekbebn?

PS: "Először is Wokingba repülök Martinnal és Ronnal egy üléspróbára, utána a csapat F1-es szimulátorán fogok gyakorolni. Közben részt veszek néhány PR rendezvényen és vár rám egy interjú a The Times újságírójával is. Ezek után forgatunk egy reklámfilmet illetve találkozom Jeremy Clarkson-nal hogy egy Top Gear-es tesztről tárgyaljunk. Ami a versenyzést illeti, továbbra is maradok a BPG-ben idén, majd Formula Renault 2000, Brit F3, F3 Masters, Formula 2, GP2 és Formula 1 a cél. Természetesen a Vodafone McLaren Mercedes égisze alatt!"

BPG blog: Sanyika! Köszönjük az iterjút és sok sikert kívánunk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestgokart.blog.hu/api/trackback/id/tr182124864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása